se refac marcajele rutiere din sibiu

Primăria a lansat o licitație pentru refacerea marcajelor rutiere din municipiul Sibiu. Termenul limită de depunere a ofertelor este 23 august . 

Municipalitatea vrea să refacă marcajele rutiere de pe străzile din Sibiu, cât și din parcările, stațiile autobuz și de taxi din oraș, astfel că a scos la licitație caietul de sarcini. „Municipiul Sibiu intenționează să continue programul de optimizare a condițiilor de trafic. O avertizare și o informare corectă, vizibilă sporește confortul conducătorului auto în trafic, conducând la eliminarea stresului acestuia, a confuziilor, a manevrelor periculoase și a accidentelor”, se arată în caietul de sarcini. 

Astfel, se vor reface marcajele rutiere de pe străzi, cele pietonale, din parcări, din stațiile de autobuz și taxi pe o suprafață de 58.800 metri pătrați. De asemenea, contractul prevede și ștergerea marcajelor prin frezare pe o suprafață de 600 metri pătrați. 

Garanția marcajelor rutiere longitudinale și transversale executate cu vopsea convențională va fi de minim 6 luni de la data recepției la terminarea lucrărilor, iar garanția marcajelor realizate în parcări va fi de minim 12 luni.  

Marcajele se vor realizare la comanda municipalității, care va stabili zonele ce urmează a fi marcate, cât și perioadele de execuție. Executantul va trebui să înceapă lucrările în cel mult 24 de ore de la data solicitată în comandă și să obțină avizul Poliției Rutiere. 

Lucrările de marcaj se vor face în condiții care să afecteze cât mai puțin fluența traficului rutier. Ele vor fi realizare cu predilecție în timpul nopții și în zilele de sâmbătă și duminică, când traficul este mai redus. 

Ultima oră