o fetiță a intrat în cartea recordurilor cu filmările sale realizare cu drona deasupra româniei (video)
foto U.S. Embassy Bucharest

Louisa, o fetiță de 8 ani din Evansville, Indiana, a stabilit un nou record mondial, devenind cea mai tânără femeie videograf de drone, conform Anunțului Ambasadei Statelor Unite în România. Louisa a câștigat premiul „Best New Drone Pilot Award” la Festivalul Internațional de Film AZDroneFest și a impresionat cu filmul său „Dangerous Plants”, care prezintă imagini filmate cu drona în România și Ungaria.

Într-un interviu recent, Louisa a explicat că pasiunea sa pentru drona a început de la dorința de a explora lumea dintr-o perspectivă diferită. „Am cerut o dronă cadou pentru că îmi place știința și am considerat-o o modalitate distractivă de a vedea lumea,” a spus Louisa. După ce a început să filmeze în călătoriile sale internaționale, inclusiv în Japonia și Australia, un profesor de științe i-a sugerat să participe la festivaluri de film. Inspirată de recordurile observate pe YouTube, Louisa a decis să-și prezinte lucrările, câștigând recunoaștere internațională, scrie Digi24.

Filmările sale au fost apreciate la festivaluri precum Thunderbird Drone Festival, Bloomington International Film Festival și Arizona Drone Film Festival, acesta din urmă asigurându-i titlul Guinness World Records. Louisa a subliniat dificultățile în pilotarea dronei în siguranță, menționând că a trebuit să învețe să evite obstacolele și să urmeze cursuri de siguranță oferite de Administrația Federală a Aviației (FAA).

Deși încă la o vârstă fragedă, Louisa visează să devină profesor de științe și are planuri de a explora noi recorduri, inclusiv în domeniul cartografierii cu drone și chiar în Minecraft. „Este uimitor să îți vezi munca recunoscută la nivel mondial și mă bucur că familia și prietenii sunt mândri de mine,” a declarat Louisa.

YouTube video

Ultima oră