concert de muzică clasică la catedrala evanghelică cu orchestra universității din bamberg pe 21 august

Catedrala Evanghelică va fi gazda unui concert deosebit, miercuri, 21 august, începând cu ora 19:00. Orchestra de cameră a Universității Otto Friedrich din Bamberg, Germania, va interpreta un program dedicat unor mari compozitori precum Johann Sebastian Bach, Giuseppe Torelli, Heinrich Biber, Michael Haydn și Wolfgang Amadeus Mozart.

Sub îndrumarea dirijorului Wilhelm Schmidts, originar din România, ansamblul promite să ofere o experiență muzicală memorabilă. ” Ne bucurăm că avem ocazia de a cânta în acustica deosebită acestui monument istoric de secol XV“, spune dirijorul Wilhelm Schmidts, „, a declarat dirijorul Wilhelm Schmidts.

concert de muzică clasică la catedrala evanghelică cu orchestra universității din bamberg pe 21 august



Printre soliști se numără talentatul trompetist Sebastian Hensiek, care va aduce o notă specială concertului. Orchestra de cameră este formată din studenți și absolvenți ai Universității din Bamberg și a obținut locul întâi la Concursul Orchestrelor din Bavaria în 2019.

Acest concert face parte dintr-un turneu mai amplu al ansamblului în Transilvania, desfășurat în luna aceasta. Intrarea la eveniment este liberă, oferind astfel tuturor iubitorilor de muzică clasică ocazia de a participa la această întâlnire culturală remarcabilă.

Ultima oră