adolescent amenințat cu un cuțit la sibiu. tatăl băiatului cere dreptate: „a scăpat doar cu amendă”
foto: arhivă

Un adolescent a fost amenințat cu un cuțit, sâmbătă seara, de un individ într-un parc din Sibiu. Tatăl băiatului spune că a sesizat poliția și a depus o plângere în speranța că agresorul va fi pedepsit. 

Bărbatul a povestit cum fiul lui a venit alergând acasă, după ce a scăpat din mâinile unui individ care l-a amenințat cu un cuțit în parcul din Ipas. Adolescentul, în vârstă de 15 ani, era afară cu un prieten. 

„Aseară (n.r.: 17 august), pe la ora 23:15, mi-a venit copilul alergând acasă, spunând că a venit un bărbat la el și l-a luat la întrebări. Băiatul meu s-a ridicat să plece, fiindcă a văzut că era ceva dubios, dar nu l-a lăsat. L-a prins de piept, are o vânătaie la cât de tare l-a strâns, și i-a zis să stea jos. Apoi a scos un cuțit de bucătărie și l-a amenințat. Copilul a stat jos, iar când bărbatul respectiv și-a băgat cuțitul în buzunar, a luat-o la fugă și a venit acasă”, a povestit tatăl băiatului. 

Bărbatul a sunat imediat la poliție, iar în același timp s-a dus să îl caute pe individ. Potrivit acestuia, oamenii legii l-au dus pe agresor la secție. 

„Am urcat cu poliția la el la ușă, în bloc, și a recunoscut tot. S-a apucat să mă amenințe de față cu polițiștii, moment în care ei ne-au coborât jos pe toți. Afară, individul a devenit și mai agresiv, continuând cu amenințări la adresa mea. Polițiștii l-au luat și l-au dus la secție și m-am dus și eu ca să depun plângere. Când m-am întors spre casă, l-am văzut pe respectivul, liber, intra în scara blocului. Nu mi se pare corect! O persoană care a amenințat un copil să fie lăsată în libertate! Din ce știu, a scăpat cu o amendă de 500 de lei”, a povestit tatăl băiatului amenințat cu cuțitul. 

Bărbatul speră ca individul să primească o măsură mai aspră. „Noi nu locuim în România, am venit în vacanță. Credeam că ne aflăm într-un cartier sigur, mai ales că peste tot sunt puse camere de supraveghere. Chiar și momentul cu amenințarea a fost suprins de o cameră. Tocmai de aceea sper că se vor lua măsuri împotriva individului. Eu nu vreau să îmi fac dreptate singur, pentru asta avem legi”, a mai spus bărbatul.

Ultima oră