un român a blocat traficul feroviar în germania. zeci de trenuri oprite și întârzieri de aproape 10 ore

Marți, în jurul orei 16.35, Gelsenkirchen a fost scena unor perturbări majore pe calea ferată, cauzate de un bărbat în vârstă de 57 de ani care mergea de-a lungul șinelor. Incidentul a dus la oprirea a 22 de trenuri și întârzieri cumulate de 580 de minute, afectând mii de călători și provocând frustrare și confuzie.

Mecanicul trenului RB 46 a observat bărbatul pe șine și a frânat rapid, reușind să oprească trenul înainte de a ajunge la acesta, fără a provoca vreo accidentare. În urma incidentului, Deutsche Bahn a închis ruta respectivă și rutele paralele, iar poliția federală a început căutarea bărbatului. Acesta a fost găsit desculț, mergând pe șine, și va trebui să răspundă pentru interferența periculoasă în traficul feroviar, scrie Digi24.

Autoritățile feroviare au intervenit prompt pentru a restabili traficul normal și au informat călătorii despre întârzieri prin anunțuri în stații și pe platformele online. Deutsche Bahn și-a cerut scuze pentru inconvenientele cauzate și a apreciat răbdarea și înțelegerea călătorilor.

Ultima oră