mircea lucescu redeschide ușa naționalei pentru daniel paraschiv

Noul selecționer al naționalei de fotbal, Mircea Lucescu l-a convocat pe fostul atacant de la FC Hermannstadt, Daniel Paraschiv pentru primele partide din Liga Națiunilor.

La prima acțiune ca selecționer, Mircea Lucescu a anunțat lista preliminară a stranierilor pentru partidele cu Kosovo (6 septembrie, ora 21:45) și Lituania (9 septembrie, ora 21:45), ambele din Liga Națiunilor. Lucescu a mers pe scheletul naționalei de la Euro 2024, dar a avut și două surprize. Una dintre ele este convocarea lui Daniel Paraschiv, atacantul vândut în această vară de FC Hermannstadt la Oviedo, echipă de Liga 2 din Spania.

Lotul final pentru partidele cu Kosovo și Lituania va fi anunțat ulterior, fiind format dintr-o parte a stranierilor prezenți pe lista de mai sus plus jucătorii din Superligă.

Paraschiv are o prezență în tricoul primei reprezentative, când a și reușit să marcheze din penalty în amicalul cu Moldova.

La începutul anului 2023, echipa antrenată atunci de Mircea Lucescu, Dinamo Kiev a oferit sibienilor 1,2 milioane de euro pentru transferul lui Daniel Paraschiv, însă golgheterul lui FC Hermannstadt a decis să nu meragă în Ucraina, unde era o zonă de război. Până la urmă, atacantul a fost cedat în această vară la Real Ovideo.

Lista preliminară a stranierilor pentru partidele din Nations League:

PORTAR: Horațiu MOLDOVAN (Atletico Madrid, Spania)

FUNDAȘI: Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano, Spania), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham, Anglia), Adrian RUS (Pisa, Italia), Ionuț NEDELCEARU (Palermo, italia), Andrei BURCĂ (Baniyas, Emiratele Arabe Unite), Virgil GHIȚĂ (Cracovia, Polonia)

MIJLOCAȘI: Deian SORESCU (Gaziantep, Turcia), Marius MARIN (Pisa, Italia), Alexandru CICÂLDĂU (Galatasaray, Turcia), Răzvan MARIN (Cagliari, Italia), Nicolae STANCIU (Damac, Arabia Saudită), Dennis MAN (Parma, Italia), Valentin MIHĂILĂ (Parma, Italia), Ianis HAGI (Glasgow Rangers, Scoția), Florinel COMAN (Al Gharafa, Qatar)

ATACANȚI: Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor, Turcia), George PUȘCAȘ (Bodrumspor, Turcia), Daniel PARASCHIV (Oviedo, Spania).

mircea lucescu redeschide ușa naționalei pentru daniel paraschiv
foto iAMsport.ro

 

Ultima oră