foto: ștefan cojocaru

Compania aeriană FlyLili a amânat din nou zborurile de la Sibiu către Germania, Spania și Italia. Un sibian care a cumpărat bilete pentru a călători la Barcelona în luna septembrie a fost informat printr-un mesaj că zborurile sale au fost anulate. FlyLili i-a oferit câteva soluții alternative pentru a compensa anularea.

Bărbatul este foarte nemulțumit de situația dată deoarece acum este nevoit să zboare către Barcelona de la Brașov sau poate anula biletul și primi banii înapoi.

„Le-am avut din iunie cumpărate, undeva pe 13 iunie le-am cumpărat pentru perioada 21-28 septembrie, Sibiu-Barcelona, Barcelona-Sibiu. Azi dimineața m-am trezit cu un mesaj că mi-au anulat zborurile și că ori mă rerutează pe Brașov, ori pot opta pentru returnarea banilor. Motivul nu este specificat. Cel mai probabil nu operează din nou sau s-au răzgândit cum o fac de ceva vreme, din martie sau de când au anunțat că o să înceapă să opereze, deci e clar că au o problemă, oamenii, mai mare decât vor să pară”, spune Cosmin Dușleag.

Compania aeriană FlyLili a anunțat pe 2 iunie amânarea zborurilor din Sibiu către Nuremberg, Stuttgart, Roma, Milano și Barcelona până în septembrie, din cauza întârzierilor în procedura de înmatriculare a aeronavelor. Toate zborurile din iulie și august au fost anulate și vor fi reprogramate pentru luna septembrie. (Detalii aici)

FlyLili speră să finalizeze procedurile până pe 14 octombrie

În prezent, surse oficiale din cadrul companiei FlyLili au declarat pentru Ora de Sibiu că aeronava care ar fi trebuit să decoleze de la Sibiu către Nuremberg, Stuttgart, Roma, Milano și Barcelona se află în procesul de a primi un Certificat de Operator Aerian (AOC-Air Operator Certificate), adică un certificat care autorizează un operator să efectueze operațiuni de transport aerian comercial specificate.

Procesul acesta este unul care durează mai mult decât a presupus conducerea companiei, drept urmare, zborurile de la și spre Sibiu vor fi amânate din nou până pe 14 octombrie.

„Avionul care este prevăzut pentru Sibiu este în țară, este înmatriculat, are deja un număr de înmatriculare, dar nu a primit încă AOC. Procedurile de obținere a acestui certificat durează mai mult decât am prevăzut și ne vedem în postura de a amâna iarăși zborurile, chiar dacă știu că vom supăra mulți clienți care au bilete, și ne pare foarte rău”, potrivit surselor oficiale din cadrul companiei aeriene Flylili.

Pentru clienții care au achiziționat bilete de avion în această perioadă și doresc să le păstreze, există posibilitatea de a reprograma zborul pentru o dată ulterioară, după 14 octombrie. În plus, aceștia pot opta să plece de la Aeroportul Brașov sau, alternativ, pot solicita rambursarea sumei plătite. „Cei care vor să păstreze biletul în continuare pot reprograma călătoria și pot muta zborul de la Brașov sau pot reprograma pe Sibiu după luni, 14 octombrie, sau pot primi banii înapoi”.

Ultima oră