noapte de foc pentru salvamont sibiu. au salvat doi turiști, în munții făgăraș (foto, video)

Trei turiști polonezi au solicitat ajutorul Salvamontului Sibiu miercuri noaptea, în zona Piscul Strâmbul, după ce un adolescent nu s-a mai putut deplasa din cauza unor dureri acute. Un alt turist epuizat a fost preluat, în paralel, și dus la Cabana Negoiu.

„În cursul nopții de ieri, SPJ Salvamont Sibiu a fost solicitat de către un grup de turiști polonezi, aflați în zona Piscul Strâmbanul, Muntii Făgăraș, pentru preluarea unui adolescent de 17 ani cu dureri acute în zona inghinală, aflat în incapacitate de deplasare.

Salvamontiștii Sibieni au ajuns la victimă în jurul orei 01.30, au evaluat victima și au început transportul acesteia spre localitatea Turnul Roșu, unde au predat victima la ambulanță în jurul orei 4.30. Restul grupului a rămas campat la cort, urmând să își continue parcurgerea crestei munților Făgăraș”, au transmis reprezentanții Salcamont Sibiu.

noapte de foc pentru salvamont sibiu. au salvat doi turiști, în munții făgăraș (foto, video)

In paralel, echipa Salvamont Sibiu, aflată în baza Negoiu au intervenit pentru preluarea unei persoane epuizate cu stări de greață. Victima a fost dusă la Cabana Negoiu.

 

Ultima oră