csu sibiu a adus încă un baschetbalist bosniac

CSU Sibiu a anunțat transferul bosniacului Mateo Colak, care completează contingentul de jucători străini aflați sub comanda lui Tomas Rinkevicius.

Mateo Colak (26 de ani)  este născut în Bosnia, dar deține și cetățenie croată. Extrema a petrecut cea mai mare parte a carierei la HKK Siroki, în Bosnia și Herțegovina. A bifat însă și o experiență și în Cehia, acolo unde a jucat pentru Pardubice.

În sezonul 2023/2024, Colak a jucat 33 de partide în campionatul din Bosnia și a avut medii statistice de 11.9 puncte, 6.2 recuperări și 1.8 pase decisive. Tot în stagiunea precedentă, Colak strâns 15 meciuri și în Liga Adriatică 2, unde a avut 13.6 puncte, 6.2 recuperări și 1.6 pase decisive în medie pe meci.

Mateo Colak a evoluat la toate nivelurile de juniori pentru Croația. În 2018 el a câștigat argintul la Campionatul European U20 Divizia A alături de Croația. Mateo Colak are și două titluri de campion național alături de Siroki, în 2019 și 2021.

”Sunt încântat să mă alătur oficial la BC CSU Sibiu și să fac parte din echipă. Aceasta este o oportunitate interesantă pentru mine și sunt dornic să contribui cu abilitățile mele și să muncesc neobosit pentru a ajuta să ne atingem obiectivele. Vreau să mulțumesc clubului pentru această șansă și să invit fanii noștri să ne susțină în sezonul care urmează. Aștept cu nerăbdare meciurile și sper să avem un sezon reușit. Hai să-l facem unul grozav!” a spus Mateo după ce a semnat înțelegerea cu CSU Sibiu.

CSU Sibiu mai are un bosniac în lot, pe Filip Adamovic, adus din liga secundă din Franța, de la Gries. Sibiul i-a mai anunțat pe românii Anastasios Zetos și Bogdan Popa și pe americanul Alex Gross.

Clubul sibian nu a anunțat nimic în privința reunirii echipei și a programului de pregătire. Totuși, CSU va organiza la Sibiu un turneu internațional de pregătire, acesta fiind programat în 4-5 septembrie. Una dintre echipele vizitatoare va fi CS Vâlcea 1924.

csu sibiu a adus încă un baschetbalist bosniac

Ultima oră