cod portocaliu de caniculă de sfânta maria în județul sibiu

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă valabilă în județul Sibiu. Va fi o zi de foc în toate localitățile sibiene, cu temperaturi ce vor depăși 30 de grade Celsius. 

Valul de caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat se extinde în Transilvania. În Sibiu se vor înregistra temperaturi de peste 34 de grade Celsius de Sfânta Maria. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Codul portocaliu de caniculă este valabil în județele Sibiu, Bihor, Alba, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov și în București.

Temperaturile maxime în Transilvania vor fi în general de 38…39 de grade, iar minimele de 21…22 de grade, caracterizând o noapte tropicală, potrivit ANM. 

cod portocaliu de caniculă de sfânta maria în județul sibiu

Județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman se află sub avertizare cod roșu de caniculă. Valul de căldură va fi persistent, iar temperaturile maxime vor fi de 39…41 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul a 23 de grade (noapte tropicală), izolat de până la 26 de grade în Dealurile de Vest.

Ultima oră