cod galben de inundații în mai multe județe din țară printre care și sibiu
FOTO arhivă

Hidrologii avertizează că este pericol de inundații în mai multe zone ale României. În județul Sibiu este cod galben de inundații, valabil până aproape de miezul nopții.

Potrivit avertizării „ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție”, notează Mediafax.

Codul galben este valabil joi, până la ora 23.00 pe râurile din bazinul hidrografic Arieș – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Scărișoara – amonte S.H. Buru, în judeţele Alba și Cluj.

Până la ora 22.00 este pericol de inundații și pe râurile din bazinele hidrografice Olt – afluenții aferenți sectorului aval Acumularea Câineni – amonte Acumularea Ionești, Olteț – bazin amonte S.H. Nistorești, în judeţele Vâlcea, Gorj și Argeș,

Cod galben este și în bazinul hidrografic Mureș – afluenții de stânga aferenți sectorului aval S.H. Alba Iulia – amonte confluență cu râul Strei, în judeţele Alba, Sibiu și Hunedoara.

Inundații se pot produce și pe râurile din bazinul hidrografic Jiu – bazin amonte S.H. Iscroni, în judeţele Hunedoara și Gorj.

Ultima oră