cinci persoane acuzate în cazul morții actorului matthew perry: implicați medicii și asistentul său

La aproape zece luni după ce actorul Matthew Perry a fost găsit fără viață în jacuzzi-ul său din Pacific Palisades, cinci persoane, printre care doi medici și asistentul său personal, au fost acuzate în legătură cu moartea acestuia cauzată de o supradoză de ketamină. Informația a fost confirmată de procurorul federal Martin Estrada într-o conferință de presă desfășurată joi, în Los Angeles, citată de presa internațională.

„Aceste persoane au profitat de problemele de dependență ale domnului Perry pentru a se îmbogăți,” a declarat Estrada. „Știau că ceea ce făceau era greșit. Știau că era un risc imens pentru Perry, dar au continuat să acționeze astfel.” El a mai adăugat că medicii au furnizat actorului o cantitate considerabilă de ketamină și chiar au discutat în mesaje text despre cât de mult ar fi dispus să plătească Perry pentru aceasta. În plus, în ziua morții sale, asistentul personal al actorului i-ar fi administrat mai multe injecții cu această substanță.

Două dintre persoanele acuzate, inclusiv un medic și asistentul personal, și-au recunoscut deja vina, iar o a treia persoană a acceptat să se declare vinovată. După moartea lui Perry, acuzații au încercat să-și acopere urmele, afirmând că ketamina ar fi fost cauza decesului, conform declarațiilor procurorului.

Actorul, cunoscut pentru rolul său iconic din serialul „Friends,” a fost găsit fără viață pe 28 octombrie 2023, iar autopsia a confirmat că avea în corp o cantitate de ketamină suficientă pentru a provoca o anestezie generală. „Luam 55 de vicodine pe zi,” mărturisea Perry în autobiografia sa din 2022, subliniind lupta sa de lungă durată cu dependența.

Autoritățile au confiscat calculatoare, telefoane și alte echipamente electronice pentru a determina cine a fost responsabil pentru furnizarea drogurilor care au dus la decesul lui Perry. De asemenea, acestea au confirmat arestarea a două persoane, în timp ce ancheta continuă pentru a-i identifica toți cei implicați.

Ultima oră