cele mai cunoscute biserici din județul sibiu care au hramul adormirii maicii domnului
Sursa foto: Mitropolia Ardealului

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, din 15 august, este un bun prilej pentru credincioșii ortodocși să meargă la bisericile care au acest hram. În județul Sibiu sunt mai multe biserici care au hramul Adormirii Maicii Domnului, iar Biserica Evanghelică din centrul Sibiului are hramul Sfânta Maria.

Mii de credincioși au participat la hramurile de la cele mai importante mănăstiri din Transilvania. Biserica din Șelimbăr, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, este una dintre cele mai importante din județ.

Zeci de alte biserici din județul Sibiu au joi, 15 august, hramul „Adormirii Maicii Domnului”. Printre acestea se află și Biserica de lemn din Poiana Sibiului, Biserica Adormirea Maicii Domnului din Arpașu de Sus, Biserica Adormirea Maicii Domnului din Bungard, Biserica romano-catolică din Cârța, Biserica Adormirea Maicii Domnului din Boița, Biserica de lemn din Sadu, Biserica evanghelică fortificată din Bruiu și Biserica fortificată din Cincu.

Aproximativ 2,2 milioane de români îşi serbează onomastica de Sfânta Maria. Mai mult de jumătate sunt femei care poartă numele de Maria cărora li se alătură cele botezate Mariana şi Marinela dar şi cei care se numesc Marian, Marin, Mioara, Mia, Maricica, Marina, Marilena, Mari, Mărioara, Marinel, Marousia sau Ana-Maria.

Citește și: Adormirea Maicii Domnului, obiceiuri și credințe în ziua de 15 august 

 

Ultima oră