sibienii revoltați după ce mai multe garduri vii au fost desființate. primăria vine cu clarificări

Mai mulți sibieni au făcut sesizări cu privire la desființarea mai multor garduri vii din cartiere. Primăria Sibiu explică de ce a fost necesară toaletarea sau desființarea gardurilor respective.

În zona blocurilor de pe strada Crinț, un gard viu a fost toaletat iar gardul metalic a fost desființat pentru curățarea zonei. Sibienii sunt îngrijorați că vor rămâne fără gardurile verzi, dar Primăria îi asigură ca acestea se vor regenera odată cu timpul.

„Ca urmare a unei sesizări din partea unui cetățean, formulată prin intermediul Sibiu City App, Poliția Locală Sibiu a efectuat un control în teren în zona de blocuri de pe str. Crinț – str. Dobârca. S-a constatat că domeniul public era îngrădit cu garduri metalice, iar în perimetrul respectiv erau amplasate fără forme legale uscătoare de rufe și alte elemente metalice sau de lemn. Așa cum s-a procedat în cazul tuturor zonelor de blocuri modernizate, Primăria Sibiu a angajat o firmă specializată pentru îndepărtarea acestor amenajări neautorizate de pe domeniul public. În ceea ce privește gardul viu, pentru a putea desființa gardul metalic care îl dubla, a fost necesară o toaletare și îndepărtare parțială a acestuia. Gardul viu rămas se va regenera în mod natural”, a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

sibienii revoltați după ce mai multe garduri vii au fost desființate. primăria vine cu clarificări

 

De asemenea, un gard viu a fost desființat în zona dintre strada Luptei și Rahovei, deoarece zona urmează să fie modernizată. Și de această dată locuitorii din zonă se arată sceptici cu privire la decizia primăriei. Potrivit informațiilor oferite de Primăria Sibiu, gardul va fi înlocuit cu unul nou.

„Odată cu reparațiile trotuarelor și a carosabilului de pe bulevardul V. Milea, Primăria Sibiu va reamenaja și zona verde aparținând domeniului public, situată între str. Luptei și Rahovei. Prin urmare, îndepărtarea gardului viu a fost necesară pentru a permite desfășurarea lucrărilor de reamenajare, care vor include revigorarea zonei verzi, instalarea unui sistem de irigații și amplasarea de plante. Gardul viu îmbătrânit va fi înlocuit cu unul tânăr”, a mai. transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

sibienii revoltați după ce mai multe garduri vii au fost desființate. primăria vine cu clarificări

Ultima oră