s-a prelungit codul galben de caniculă la sibiu
Sursa foto: Newsweek Romania

Autoritățile au emis o avertizare meteorologică pentru joi, 15 august, care include atât un Cod Galben, cât și un Cod Portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat.

Cod Galben: Afectează regiunile Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Munteniei, precum și nordul Olteniei. Temperaturile vor oscila între 35 și 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, generând un disconfort termic ridicat. De asemenea, se vor înregistra nopți tropicale, cu minime care nu vor coborî sub 20 de grade.

Cod Portocaliu: Afectează Banatul, sudul și sud-vestul Olteniei, precum și sud-vestul Munteniei. Temperaturile vor atinge valori extreme, cu maxime între 38 și 39 de grade și minime de până la 25 de grade, în special în Dealurile de Vest. Disconfortul termic va fi accentuat, iar canicula va persista în aceste zone.

Meteorologii avertizează că valul de căldură va continua și în zilele următoare, afectând în special regiunile vestice, sudice și local centrul și estul țării. Populația este sfătuită să ia măsuri de protecție împotriva căldurii extreme.

Ultima oră