proiectul de modernizare al sediului isu sibiu, nu va afecta vecinii. lucian trefaș: „nu extindem suprafața”

LocotenentColonelul Lucian Trefaș, de la Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru”, a abordat recent îngrijorările exprimate de vecinii unității cu privire la proiectul de reabilitare în curs de desfășurare.

În perioada 2019-2024 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență derulează proiectul ”Îmbunătățirea Managementului Riscului la Dezastre” în cadrul căruia, printre alte clădiri incluse în proiect, va fi consolidat și modernizat sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, situat în municipiul Sibiu, Str. Vasile Cârlova nr. 16-22. (Detalii aici)

În cadrul unei conferințe de presă, Lucian Trefaș a subliniat că toate lucrările se concentrează pe partea din față a curții și pe pavilionul central al clădirii, fără a afecta zona din spate sau a extinde suprafața unității.

proiectul de modernizare al sediului isu sibiu, nu va afecta vecinii. lucian trefaș: „nu extindem suprafața”

„Toți vecinii noștri au fost invitați la o șdință de dezbatere publică obligatorie în cadrul proiectului de reabilitare pe care îl avem. Proiectul de reabilitare nu vizează în niciun fel extinderea suprafeței unității cu care ne desfășurăm activitatea, din contră, proiectul vizează partea din față a curții, și nicidecum partea din spate, doar pavilionul central al clădirii. Avem o consultare permanentă cu vecinii” a declarat Locotenent Colonel, Lucian Trefaș.

Trefaș a ținut să clarifice că nu există nicio neclaritate cu privire la limitele proprietății și că gardul unității este amplasat corect, conform documentației legale.

„Nu există nicio nelămurire în acte. Gardul este exact acolo unde trebuie să fie. Suprafața uniității, fiind o suprafață a unei autorități publice este prevăzută în toate actele. Nu este nicio îndoială cu privire la limitele proprietății. Sper că s-au lămurit și vecinii” ” a adăugat acesta.

„Suntem un vecin gălăgios, dar încercăm să fim un vecin bun”

Oficialul a recunoscut că, prin specificul activității desfășurate, unitatea poate polua fonic, însă a asigurat că există un efort constant de consultare cu vecinii pentru a minimiza impactul asupra acestora.

„Deși suntem conștienți de faptul că suntem un vecin gălăgios, prin specificul activității. Încercăm să fim un vecin bun în masura în care putem să fim, și inclusiv acum avem niște discuții legate de planificarea în anumite intervale orare ale unor activități care pot perturba conviețuirea între noi și vecini”, a mai adăugat locotenentul.

Colonelul a adus aminte și de nemulțumirea legată de tăierea arborilor din fundul curții, explicând că această acțiune a fost necesară pentru a elimina un potențial pericol.

„A mai existat și nemulțumirea legată de tăierea acelor arbori din fundul curții. Ar fi fost foarte grav care autoritatea care intervine de fiecare dată când bate vântul, să îndepărteze pomi care au fost lăsați să crească unde și cât, poate nu a fost cazul, să aibă în curte acești pomi. În sensul acesta am făcut toate demersurile legale și toți palii necesari pentru a îndepărtat un perico”, a mai explicat Trefaș.

Ultima oră