consiliul județean cumpără o ambulanță nouă pentru saj sibiu
foto: arhivă

Consiliul Județean (CJ) Sibiu va achiziționa o ambulanță nouă pentru Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Sibiu. 

Parcul auto al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Sibiu este îmbătrânit. Unele autospeciale au peste 500.000 de kilometri la bord, dar sunt folosite în continuare la intervenții. Cele mai noi autospeciale au venit în urmă cu mai bine de doi ani, însă flota trebuie în continuare înnoită. În acest sens, Consiliul Județean a lansat o licitația pentru achiziționarea unei autospeciale. 

Ambulanța nouă va fi de tip C, o unitate de terapie intensivă pe roți. Potrivit caietului de sarcini, ea „va fi proiectată și echipată pentru acordarea primului ajutor medical calificat, a asistenței medicale de urgență prespitalicească, monitorizarea și transportul pacienților, în localități și în afara acestora, pe drumul amenajate și neamenajate, în condiții meteorologice specifice tuturor anotimpurilor”. Ambulanța va trebui să corespundă unui regim de exploatare intens, cu accelerări și decelerări frecvente, inclusiv pe căi de rulare cu rampe și pante foarte accentuate. 

Ambulanța va trebui să aibă o normă de poluare de minim EURO 6, pe motorină, cu un rezervor pentru combustibil de minim 70 de litri. Ea va fi livrată cu 5 anvelope de vară și cu 5 anvelope de iarnă. Ambulanța, încărcată la capacitatea maximă admisă, va trebui să fie capabilă să atingă o accelerație de la 0 km/h la 80 km/h într-un interval de 35 de secunde. 

Valoarea estimată a ambulanței este de 672.268,50 lei fără TVA și ar urma să fie livrată anul viitor. 

Ultima oră