aproape 600 de candidați din județul sibiu înscriși la bacalaureatul de toamnă

Peste 570 de candidați, absolvenți ai claselor a XII-a și a XIII-a din județul Sibiu, vor susține examenul national de Bacalaureat,  sesiunea  8 august – 30 august 2024

aproape 600 de candidați din județul sibiu înscriși la bacalaureatul de toamnă

Luni, 19.08.2024, debutează probele scrise din sesiunea august 2024 a examenului național de Bacalaureat. Pentru această sesiune, în județul Sibiu s-au înscris 578 candidați.

Examenul a debutat cu evaluarea competențelor lingvistice și digitale din perioada 8 – 14 august 2024, conform OME nr. 6.156 din 31.08.2023.

Probele scrise încep luni, 19 august 2024, cu proba E.a) la limba și literatura română. Marți, 20 august, se desfășoară proba E.c) obligatorie a profilului (matematică sau istorie), miercuri 21 august se desfășoară proba E.d) la alegere a profilului și specialității (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie), iar joi 22 august va avea loc proba E.b) la Limba și literatura maternă.

Probele scrise pentru examenul național de Bacalaureat 2024, sesiunea august, încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 3 de centre de examen: Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu (225 candidați), Liceul Tehnologic „Independența” Sibiu (225 candidați) și Colegiul ”Școala Națională de Gaz” Mediaș (128 candidați). Intrarea candidaților este permisă până la ora 8:00.

Primele rezultate vor fi comunicate luni, 26 august, până la ora 12:00 (în centrele de examen).

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 26 august 2023 (în intervalul orar 12:00 – 18:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate vineri, 30 august 2024.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de matematică.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări, foi volante care nu au aplicate ștampila centrului de examen pe ele, memoratoare, hărți etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete, căști audio etc.).

Lucrările scrise ale candidaților vor fi scanate în sălile de examen și centralizate la nivel național, iar evaluarea digitalizată a lucrărilor va fi generalizată.

Ultima oră