noi pași pentru construcția parcării cu peste 200 de locuri din vasile aaron

Municipalitatea a găsit proiectant pentru parcarea supraetajată din zona pieței agroalimentare din Vasile Aaron. Aceasta va dispune de până la 250 de locuri de parcare, iar pe acoperiș va găzdui un teren de sport. 

ING Proiect Management SRL din Târgoviște, județul Dâmbovița, a câștigat licitația pentru proiectarea parcării din Vasile Aaron. Durata contractului este de 6 luni, timp în care firma contractată va trebui să realizeze studiul de fezabilitate, studiul geotehnic și studiul topografic. 

noi pași pentru construcția parcării cu peste 200 de locuri din vasile aaron

Parcarea va îngloba piața Vasile Aaron

Parcarea va fi construită pe o suprafață de aproximativ 2.550 metri pătrați, pe strada Semaforului din Sibiu, în zona pieței agroalimentare Vasile Aaron. Aceasta va avea două niveluri și va dispune de 200-250 locuri de parcare pentru autoturisme. Alte cinci locuri vor fi amenajate pentru motociclete. De asemenea, parcarea va fi dotată și cu două stații pentru încărcarea mașinilor electrice. 

Parcarea va dispune de un sistem de control de acces prevăzut cu barieră, supravegheat video, fiind dotat cu detectori de mașini (bucle inductive pe fiecare loc de parcare), capabil să detecteze și să afișeze în timp real starea parcării, prin afișarea numărului de locuri disponibile sau a mesajului „parcare ocupată”. 

Parcarea ar urma să înglobeze piața agroalimentară. 

Teren de sport pe acoperiș 

Parcarea ar urma să aibă un aspect modern mai ales datorită zonei verzi de pe acoperiș. Municipalitatea vrea să construiască acolo „terase verzi și zone pentru sport”. 

Tot pe acoperiș vor fi amplasate rastele de biciclete, fiind amenajate mai multe alei pietonale din plăci de piatră. Municipalitatea își dorește ca viitoarea clădire să se încadreze în stilul arhitectural al zonei și să fie prietenoasă cu mediul. 

Pe fiecare nivel al parcării vor fi amplasate grupuri sanitare dotate și cu spații speciale pentru persoanele cu handicap, respectiv spații speciale de tipul „mama și copilul”. Se va proiecta și o rețea de iluminat public și se va avea în vedere montarea de corpuri de iluminat cu leduri și sisteme de telegestiune, cu realizarea sistemului de contorizare și aprindere. 

Ultima oră