kituri pentru depistarea „drogului violului” în băuturi la un festival din spania

Festivalul Medusa Sunbeach din Spania introduce măsuri de siguranță pentru participanți, inclusiv kituri de testare a băuturilor și puncte de sprijin social.

Festivalul Medusa Sunbeach, cel mai mare eveniment de muzică electronică din Spania, desfășurat pe o plajă din estul țării, a implementat măsuri inovatoare pentru protecția participanților. În cadrul festivalului, au fost instalate corturi speciale unde petrecăreții își pot testa băuturile pentru a detecta prezența substanțelor psihoactive, cum ar fi GHB, cunoscut și sub numele de „drogul violului”. Aceasta este o premieră pentru Spania, inițiativa fiind susținută de Ministerul spaniol al Egalității în colaborare cu administrațiile locale, scire Mediafax.

În plus, în „punctele violet” de pe teritoriul festivalului, asistenții sociali sunt pregătiți să intervină în cazuri de violență de gen sau abuz sexual. Măsurile de siguranță sunt menite să prevină incidentele și să ofere un loc sigur pentru cei care au nevoie de ajutor.

Anul acesta, festivalul și-a sărbătorit cea de-a 10-a aniversare, atrăgând peste 56.000 de persoane. Cu toate acestea, evenimentul a avut parte de incidente tragice în trecut, cum ar fi prăbușirea unei structuri metalice în 2022, care a dus la decesul unui tânăr și rănirea a aproape 40 de persoane. Organizatorii sunt hotărâți să asigure un mediu cât mai sigur pentru toți participanții.

Ultima oră