condamnat la închisoare cu suspendare după ce a furat o bicicletă din centrul sibiului și a vândut-o cu 200 de lei
foto: arhivă

Un bărbat a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce a furat o bicicletă dintr-o curte din centrul Sibiului și a vândut-o cu 200 de lei în Ipas. Banii i-a cheltuit apoi pe țigări și mâncare. 

Fapta a avut loc la finalul lunii martie 2022, iar bărbatul a fost condamnat la închisoare cu suspendare luna aceasta. 

Bicicletă furată din centrul Sibiului

Individul a intrat într-o curte de pe strada 9 Mai din Sibiu și din holul unui imobil a furat o bicicletă de tip mountain bike neasigurată. Apoi s-a deplasat cu ea până în Ipas și a vândut-o unei persoane cu 200 de lei. Bicicleta costa aproximativ 1.400 de lei.

În aceeași zi, când păgubitul a observat că nu mai are bicicleta, a vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere ale unui vecin. L-a recunoscut imediat pe hoț, fiindcă locuise pentru o perioadă scurtă de timp, în chirie, în același imobil. 

Păgubitul a continuat cercetările pe cont propriu și a ieșit în stradă pentru a-l căuta pe hoț. A reușit să obțină informații de la un alt bărbat, care l-a văzut pe individ în aceeași zi cu bicicleta, informându-l că acesta obișnuiește să frecventeze zona gării și o sală de jocuri de noroc din acea zonă. Astfel, păgubitul a sunat la 112, după care s-a deplasat la gară, acolo unde l-a găsit pe hoț, potrivit rejust.ro.

Condamnat cu suspendare

În cursul audierii, individul, în vârstă de 25 de ani, a declarat că și-a cumpărat mâncare și țigări după ce a vândut bicicleta. 

Instanța a decis, la mai bine de doi ani de la furt, să îl condamne la închisoare cu suspendare pe hoț. El va rămâne sub supraveghere 2 ani și va trebui să presteze muncă în folosul comunității, fie în cadrul primăriei, fie în cadrul Muzeului în aer liber. 

Ultima oră