cele mai bune zone de observare a perseidelor marți noaptea la sibiu. cum facem ca să le vedem mai bine (foto)
Sursa foto: Razvan Rodean/Facebook/Astronomie de amatori

Spectaculosul fenomen astronomic, Perseidele, poate fi admirat și marți noaptea. Un pasionat de fotografie din Sibiu ne-a mărturisit secretele locului ideal de unde putem admira fenomenul de „stea căzătoare”.

Un fotograf din Sibiu a surprins Perseidele de la Păltiniș în imagini spectaculoase. Secretul fotografiilor nu stă doar în talentul fotografului, ci și în locul ales pentru a imortaliza celebrul curent de meteori. Răzvan a ales să meargă la Păltiniș, departe de lumina artificială.

cele mai bune zone de observare a perseidelor marți noaptea la sibiu. cum facem ca să le vedem mai bine (foto)
Sursa foto: Iliescu Marius/Facebook/Astronomie de amatori

Spectaculosul fenomen se va putea vedea și noaptea aceasta, în județul Sibiu, în special între miezul nopții și dimineață. Locurile din Sibiu de unde se poate vedea Perseidele se pot identifica pe harta Light Pollution Map. Mai exact, zonele care par a fi cele mai întunecate pe hartă sunt și cele mai bune pentru surprinderea fenomenului. Pe dealurile spre Agnita, la Șopa și la Păltiniș sunt câteva dintre locurile perfecte pentru a admira Perseidele.

cele mai bune zone de observare a perseidelor marți noaptea la sibiu. cum facem ca să le vedem mai bine (foto)
Sursa foto: Light pollution map

„În noaptea aceasta, Perseidele se pot vedea după miezul nopții până dimineața, în locurile cele mai întunecate, departe de lumina artificială a orașelor. La noapte o să fie maximul, va fi vârful când se vor putea vedea cele mai multe Perseide. Pentru a le admira, se poate merge la munte sau undeva între dealuri, departe de localitate, unde să nu fie poluare luminoasă și să fie cer senin ca să se vadă. Ideal este undeva spre Agnita, în vârful dealului, cât mai departe de surse mari de lumină. Cele care o să fie vizibile se vor vedea și de la Troiță sau de pe la Șopa, unde este iar un loc ușor de ajuns. Cine vrea să facă o fotografie trebuie să găsească un loc fără poluare luminoasă. Eu zic că o să fie senin și că merită o plimbare de 20, 30 de kilometri din Sibiu pentru a găsi un loc bun de observare”, a spus Răzvan, pasionat de fotografie și astronomie.

Ultima oră