razie de amploare la poliția rutieră sibiu. peste 40 de șoferi au rămas fără permis
foto: arhivă

În perioada 5 – 11 august 2024, conform Programului Operațiunilor Europene 2024 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii rutieri sibieni au desfășurat activități specifice pe linia respectării regimului legal de viteză și prevenirii evenimentelor rutiere cauzate de viteza excesivă.

În perioada de referință, polițiștii au controlat peste 1.500 de autovehicule, 291 de conducători auto fiind sancționați pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, 26 de șoferi au fost înlăturați din trafic, prin suspendarea dreptului de a conduce, după ce s-a constatat că, prin viteza excesivă cu care se deplasau, generau situații de risc cu privire la siguranța circulației rutiere.

În cadrul acțiunilor punctuale derulate pentru combaterea excesului de viteză, polițiștii rutieri sibieni au constatat 8 infracțiuni la regimul circulației, au aplicat un total de 550 de sancțiuni contravenționale, au reținut 42 de permise de conducere și au retras 12 certificate de înmatriculare.

Ultima oră