poliția a dat amenzi de 30.000 de lei în urma controalelor la târgul de animale din ighișul vechi

Duminică, 11 august a.c, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Sibiu, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Agnita, al polițiștilor din cadrul  Secției de Poliție Rurală Agnita și Serviciului Ordine Publică Sibiu, în colaborare cu reprezentanții D.S.V.S.A. Sibiu, au continuat acțiunile de control în locurile unde se desfășoară expoziții de animale, de această dată în localitatea Ighișul Vechi.

În cadrul acțiunii,  au fost legitimate 86 de persoane, au fost verificate 49 de autovehicule, au fost reținute 4 certificate de înmatriculare, au fost efectuate 26 de testări cu etilometrul, au fost controlați 17 deținători de animale, 17 transportatori de animale și au fost verificate 43 de cabaline.

Printre neregulile constatate de către polițiști amintim: organizarea de târguri, expoziţii sau concursuri fără aprobare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, deţinerea sau transportul de animale neidentificate şi neînregistrate, fără documente sanitare veterinare, organizarea şi desfăşurarea de adunări publice nedeclarate, neînregistrate sau interzise, conducerea unor autovehicule cu defecțiuni tehnice sau având termenul ITP sau poliță RCA expirate.

Organizatorul expoziției neavizate a fost identificat, în cauză fiind vorba despre un localnic, în vârstă de 22 de ani, care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.400 de lei.

În total, polițiștii au aplicat 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 30.000 de lei.

Polițiștii sibieni vor continua acțiunile specifice în vederea prevenirii oricărui risc de răspândire a bolilor ce pot fi generate de participarea la astfel de târguri, expoziții sau concursuri care nu au adoptate măsuri minime de verificare a animalelor, metode adecvate de dezinfectare la intrări şi ieşiri sau măsuri corespunzătoare de biosecuritate a persoanelor care vin în contact cu animale.

Ultima oră