părintele dumitru abrudan, înmormântat la sibiu (foto)

Părintele profesor Dumitru Abrudan, dascăl venerat al Vechiului Testament la Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu și slujitor al Sfântului Altar, a fost condus pe drumul veșniciei luni, 12 august.

părintele dumitru abrudan, înmormântat la sibiu (foto)

Slujba religioasă a fost oficiată în Catedrala mitropolitană din Sibiu de un sobor de preoți și diaconi, sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Ceremonia de înmormântare, care a avut loc după Sfânta Liturghie, a fost realizată de cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu. Înaltpreasfințitul Laurențiu a evocat contribuțiile academice și duhovnicești ale părintelui Abrudan, subliniind întreita sa slujire: ca tată, duhovnic și dascăl.

Profesorul Ioan Chirilă a rememorat impactul profund al părintelui Abrudan asupra ucenicilor săi și a comunității teologice. Un mesaj de condoleanțe din partea Preasfințitului Părinte Sofronie, episcopul Oradiei, a fost citit de PC Pr. Radu Rus.

Sicriul a fost condus la mormântul familiei din cimitirul municipal din Sibiu, unde părintele Dumitru Abrudan își va dormi somnul de veci.

părintele dumitru abrudan, înmormântat la sibiu (foto)

Ultima oră