elicopter prăbușit pe acoperișul unui hotel din australia. pilotul a murit (video)
foto X (Twitter)

Luni dimineață, un elicopter s-a prăbușit pe acoperișul hotelului DoubleTree by Hilton din Cairns, un oraș turistic din nordul Australiei, provocând un incendiu și o evacuare în masă. Accidentul a avut loc în jurul orei locale 01:50 (15:50 GMT duminică), și a dus la moartea pilotului, singurul ocupant al aparatului, care a fost găsit și declarat decedat. Examinările medico-legale sunt în curs de desfășurare pentru identificarea oficială a acestuia.

Incidentul a provocat căderea unei pale a elicopterului în piscina hotelului, iar o altă elice a fost găsită pe esplanada din fața clădirii, conform declarațiilor lui Caitlin Denning, responsabil local al serviciilor de salvare. Serviciile de urgență au raportat că două persoane au fost rănite și au fost transferate la spital în stare stabilă, însă niciuna dintre persoanele aflate la sol nu a fost rănită, notează Digi24.

Sute de oaspeți au fost evacuați din hotelul DoubleTree by Hilton. Biroul australian pentru siguranța transporturilor a trimis investigatori la fața locului pentru a cerceta cauzele accidentului. Potrivit ABC News, pilotul efectua un zbor „neautorizat”, conform informațiilor de la Nautilus Aviation, compania care deținea elicopterul și este cunoscută pentru excursii și charteruri private. Cairns, situat în nordul statului Queensland, este o destinație turistică populară și poarta de acces către Marea Barieră de Corali.

Ultima oră