dosarul „colectiv 2” a fost clasat, lăsând rudele victimelor tragediei fără dreptate după 9 ani

La aproape nouă ani de la tragedia din clubul Colectiv, dosarul „Colectiv 2” a fost clasat, provocând un nou val de revoltă printre supraviețuitori și rudele celor care și-au pierdut viața.

Acest dosar investiga condițiile din spitale și modul în care au fost transferați pacienții în străinătate. Procurorii Parchetului General au invocat faptul că, la momentul incidentului din 2015, legislația nu obliga autoritățile române să asigure transferul în străinătate al pacienților cu arsuri grave, scrie presa națională.

Conform ordonanței de clasare, mecanismele europene de protecție civilă nu ar fi adus niciun beneficiu suplimentar față de ceea ce putea oferi România. Familiile victimelor au primit vestea cu dezamăgire și intenționează să își caute dreptatea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), considerând că autoritățile române nu au depus eforturile necesare pentru a salva viețile celor afectați.

Tragedia de la Colectiv, care a avut loc pe 30 octombrie 2015 și a dus la moartea a 65 de tineri, rămâne un moment dureros în istoria recentă a României.

Ultima oră