cum s-a electrocutat adolescentul din valchid. a fost dus cu elicopterul la spital
foto: arhivă

Adolescentul în vârstă de 15 ani electrocutat în Valchid a fost dus la spital cu un elicopter SMURD. Din fericire, el a răspuns manevrelor de resuscitare. 

Echipajele medicale și polițiștii au fost sesizați, luni, în jurul orei 11:20, prin apel la 112, cu privire la faptul că un adolescent de 15 ani s-a electrocutat într-un imobil din Valchid, comuna Merghindeal. De îndată, la locul incidentului s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni și echipaje medicale.

Cum s-a electrocutat copilul

Copilul a intrat în pod și s-a electrocutat la panoul electric. „Din primele cercetări efectuate de către polițiști s-a stabilit că, în cursul acestei zile, în jurul orei 11.20, un minor în vârstă de 15 ani, din localitatea Valchid, în timp ce se afla la domiciliu, s-ar fi deplasat în podul casei și ar fi intervenit asupra unui panou al rețelei de electricitate, moment în care s-a electrocutat”, a explicat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Băiatul, ținut în viață cu ajutorul angajaților din dispecerat

Potrivit reprezentanților Ambulanței, până la sosirea echipajelor SAJ și ISU alertate, personalul din dispecerat a îndrumat pas cu pas inițierea manevrelor de resuscitare de către aparținători.

„Echipajele SAJ și ISU au continuat manevrele de resuscitare și din fericire băiatului i-au revenit funcțiile vitale. Ulterior a fost transportat la Târgu Mureș de către un elicopter SMURD”, a transmis Vasile Scridon, purtătorul de cuvânt al SAJ Sibiu.

În cauză, cercetările continuă în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând ca, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș, să se stabilească situația de fapt, pentru aplicarea măsurilor legale în consecință.

Ultima oră