copiii duși la spital cu toxiinfecție alimentară de la hotelul cindrel din păltiniș erau în tabără
foto: arhivă

Autoritățile din Sibiu au activat, vineri seara, planul roșu de intervenție după ce mai mulți copii au acuzat stări de rău. Minorii, duși la spital cu toxiinfecție alimentară, erau cazați la un hotel din Păltiniș și se aflau în tabără. 

Alarma s-a dat vineri seara la Păltiniș după ce mai mulți copii au acuzat stări de rău. Echipajele medicale solicitate la fața locului au consultat 147 de copii. Minorii, care au până în 14 ani, sunt din București și Mehedinți și se aflau în tabără în Păltiniș, fiind cazați la hotelul Cindrel. 

17 copii și un adult duși la spital 

Șaptesprezece copii au ajuns la spital, iar ulterior a fost transportat la UPU Sibiu și un adult. Aceștia au prezentat simptome de enterocolită. 

Cincisprezece copii au fost externați în aceeași noapte, neavând o formă severă a bolii. Doi dintre ei au fost internați pe secția Boli Infecțioase a Spitalului de Pediatrie pentru tratament. Este vorba despre un minor de 12 ani din București și despre un minor de 11 ani din Mehedinți, acesta din urmă fiind externat a doua zi la cererea familiei. 

Citește și: Ce au mâncat copiii cazați la hotelul din Păltiniș 

Anchetă DSP la hotelul din Păltiniș 

DSP Sibiu a demarat o anchetă epidemiologică în cursul zilei de sâmbătă. Au fost recoltate probe din mâncarea servită copiilor, dar și din dozatoarele de apă și din piscina hotelului. 

Până la ora redactării articolului (13:20), nu au venit rezultatele analizelor. În funcție de rezultatele probelor, se vor dispune și măsuri față de hotelul la care au fost cazați minorii. 

Ultima oră