turcia deblochează accesul la instagram după 9 zile de restricții
FOTO: unsplash.com

Guvernul turc a anunțat sâmbătă seară deblocarea accesului la Instagram, după ce platforma a fost restricționată timp de 9 zile pentru cei 50 de milioane de utilizatori din Turcia, inclusiv turiști.

Decizia autorităților turce a fost luată după ce Meta a șters mesaje de condoleanțe pentru liderul Hamas, Ismail Haniyeh, asasinat în Teheran. Abdulkadir Uraloglu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, a declarat că deblocarea va avea loc la ora 21:30 (18:30 GMT), după ce Instagram s-a angajat să răspundă solicitărilor autorităților turce.

„În urma negocierilor noastre cu responsabilii Instagram, vom debloca accesul începând cu ora 21:30 (18:30 GMT), după ce aceştia s-au angajat să răspundă solicitărilor noastre”, a anunţat pe X Abdulkadir Uraloglu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii responsabil de această problemă.

CITEȘTE ȘI: Turcia blochează Instagram. Accesul pe platformă este restricționat

În Turcia, peste cincizeci de milioane de persoane sunt pe Instagram (dintr-o populaţie de 85 de milioane), dintre care multe fac schimburi comerciale în valoare de 57 de milioane de dolari pe zi, potrivit lui Emre Ekmekçi, vicepreşedinte al Asociaţiei operatorilor de comerţ electronic, scrie Observatornews.ro

Accesul la popularul joc online Roblox, pentru care Turcia este unul dintre cei mai fervenţi utilizatori, a rămas blocat sâmbătă pentru a patra seară.

Ultima oră