un adult printre intoxicatii de la hotelul cindrelul. a ajuns la urgență
Sursa foto: Facebook/Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu

Un adult în vârstă de 54 de ani din grupul din Mehedinți, care a fost prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 4:00, cu simptome de toxiinfecție alimentară, nu a necesitat internare și nu mai prezintă simptome în acest moment.

Autoritățile au aflat despre acest caz în cursul continuării anchetei epidemiologice, desfășurată astăzi, după ce informația a fost furnizată de membrii grupului.

Toate cazurile înregistrate până acum au simptome în remisie. Copilul de 11 ani, care a fost internat, se simte bine și urmează să fie externat în cursul zilei de astăzi, la cererea părinților.

CITEȘTE ȘI: Primul caz de intoxicație la hotelul Cindrelul raportat vineri la prânz. Mai mulți copii au început să acuze dureri abdominale și vărsături

În seara zilei de 9 august 2024, între orele 15:00 și 16:00, 17 copii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani, cazați la hotelul Cindrel din Păltiniș, au început să prezinte simptome severe de toxiinfecție alimentară. Aceștia au acuzat dureri abdominale, vărsături, stare de greață și, în unele cazuri, scaune diareice.

CITEȘTE ȘI: Ciorba de pui, paste cu unt sau carne de porc la tavă, posibile surse de intoxicație pentru cei aproape 150 de copii de la hotelul Cindrelul

Majoritatea copiilor, în număr de 10, au resimțit simultan dureri abdominale și vărsături, uneori însoțite de greață și cefalee. Alții au avut doar greață, doar vărsături sau o combinație de ambele, iar 4 dintre ei au experimentat și diaree, variind de la 1-2 scaune diareice până la 4-5 scaune pentru unul dintre copii. Toți au avut subfebrilitate, iar o fetiță de 11 ani a suferit de vărsături abundente, estimându-se în jur de 10 episoade.

Ultima oră