primul caz de intoxicație la hotelul cindrelul raportat vineri la prânz. mai mulți copii au început să acuze dureri abdominale și vărsături

În seara zilei de 9 august 2024, între orele 15:00 și 16:00, 17 copii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani, cazați la hotelul Cindrel din Păltiniș, au început să prezinte simptome severe de toxiinfecție alimentară. Aceștia au acuzat dureri abdominale, vărsături, stare de greață și, în unele cazuri, scaune diareice.

CITEȘTE ȘI: Ciorba de pui, paste cu unt sau carne de porc la tavă, posibile surse de intoxicație pentru cei aproape 150 de copii de la hotelul Cindrelul

Majoritatea copiilor, în număr de 10, au resimțit simultan dureri abdominale și vărsături, uneori însoțite de greață și cefalee. Alții au avut doar greață, doar vărsături sau o combinație de ambele, iar 4 dintre ei au experimentat și diaree, variind de la 1-2 scaune diareice până la 4-5 scaune pentru unul dintre copii. Toți au avut subfebrilitate, iar o fetiță de 11 ani a suferit de vărsături abundente, estimându-se în jur de 10 episoade.

În prezent, 15 dintre cei 17 copii au fost diagnosticați cu o formă ușoară de boală și au fost externați, întorcându-se la unitatea de cazare sau fiind preluați de părinți până în dimineața zilei de 10 august. Însă, doi copii, unul de 11 ani din Mehedinți și unul de 12 ani din București, au fost internați pe secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu.

CITEȘTE ȘI: Cazul celor aproape 150 de copii intoxicați la Hotelul Cindrelul. Doi au rămas internați la Pediatrie

Starea copilului de 11 ani a fost stabilă, cu o ameliorare a simptomelor, în timp ce cel de 12 ani a continuat să prezinte dureri abdominale, vărsături și greață și a rămas sub tratament. Medicii au recomandat ca acești doi copii să rămână sub supraveghere medicală pentru încă minim 48 de ore.

Autoritățile de sănătate publică au continuat investigațiile pentru a identifica sursa exactă a acestei toxiinfecții alimentare și pentru a preveni apariția unor cazuri similare în viitor.

VEZI ȘTIREA INIȚIALĂ: Aproape 150 de copii consultați de medici după ce li s-a făcut rău la hotelul Cindrel din Păltiniș

Ultima oră