fc hermannstadt sparge gheața și câștigă cu botoșani. sibienii au întors rezultatul pe final (video)

FC Hermannstadt a reușit sâmbătă primul succes din actuala ediție a SuperLigii, 2-1 (0-1) cu FC Botoșani. Conduși pe tabelă, sibienii au întors rezultatul în ultimul sfert de oră. 

Sub presiune după ce FC Hermannstadt era ultima în clasament, Măldărășanu a pregătit o surpriză. Astfel, Căpușă a rămas pe bancă, Oroian a fost mutat pe flancul drept, iar Goncalves a primit o nouă șansă pe flancul stâng. Pe bancă, însă, puține soluții ofesnive.

YouTube video

Ajunși la al 200-lea meci în SuperLigă, sibienii au controlat startul jocului, în care au împins jocul spre poarta moldovenilor. După un corner la care portarul Pap este depășit de minge, Bejan este aproape de gol, dar ratează de puțin întâlnirea cu mingea. Apoi, în minutu 27, Balaure reia slab cu capul după centrarea bună a lui Oroian. Tot Balaure mai are o situație bună în minutul 31, dar este blocat în momentul șutului din careu.

În minutul 43, Chițu reia cu capul pe lângă poartă din poziție excelentă și arată din nou că e departe de forma de la FC U Craiova 1948. Însă, în prelungirile primei părți, Botoșani dă lovitura prin Șeroni, care plasează cu capul de la 15 metri la vinclul porții sibiene. Astfel, moldovenii intră la pauză în avantaj nemeritat după aspectul jocului.

Imediat după pauză, Bejan marchează, dar golul a fost anulat de tușier după un ofsaid minor la Murgia, care jucase mingea. VAR-ul a analizat câteva minute faza, după care a validat decizia tușierului. Sibienii au continuat să atace haotic, fără claritate și fără viteză, așa cum au evoluat în acest sezon. Chiar și așa, au reușit să întoarcă rezultatul de pe tabelă.

Ianis Stoica aduce egalarea în minutul 79, când  a transformat o lovitură liberă de la 17 metri, profitând și de eroarea portarului Pap.

În minutul 89, Sadiku face henț clar în careu în duel cu Chițu, centralul Sorin Vădana nu acordă nimic, dar este chemat la VAR.  Vădana nu stă pe gânduri, dictează penaltyul cuvenit pentru sibieni, iar Neguț transformă cu mari emoții, după ce portarul Pap atinge mingea.

fc hermannstadt sparge gheața și câștigă cu botoșani. sibienii au întors rezultatul pe final (video)

În prelungiri, Căpușă gafează în careu, dar Mouaddib trage mult peste poartă. Se termină 2-1 și FC Hermannstadt câștigă primul meci din actuala ediție de Superliga, dar jocul echipei pe plan ofensiv suferă încă. Cu cinci puncte din 5 etape, formația lui Măldărășanu urcă pe locul 9 în clasament și respiră ceva mai ușurată.

FC Hermannstadt: Căbuz – Oroian, Găman, Bejan, Goncalves (Căpușă 78) – Murgia (Biceanu 86), Ivanov – Balaure (D. Iancu 78), R. Deaconu (Neguț 46), Ian. Stoica (Jipa 90) – Chițu. Antrenor: Marius Măldărășanu

fc hermannstadt sparge gheața și câștigă cu botoșani. sibienii au întors rezultatul pe final (video)

Ultima oră