ciorba de pui, paste cu unt sau carne de porc la tavă, posibile surse de intoxicație pentru cei aproape 150 de copii de la hotelul cindrelul

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu investighează sursele posibile ale intoxicației care a afectat 17 copii cazați la hotelul Cindrel din Păltiniș. Printre posibilele cauze identificate se numără:

Micul dejun, prânzul și cina servite la hotel au inclus ciorbă de pui, paste cu unt, carne de porc și apă de la dozator. DSP analizează dacă aceste alimente au fost contaminate.Apa consumată de majoritatea copiilor a fost de la dozatorul din incinta hotelului. Se verifică dacă aceasta a fost contaminată, având în vedere simptomele digestive raportate de copii.

Micul dejun a fost servit sub formă de bufet suedez, ceea ce a făcut dificilă identificarea exactă a alimentelor consumate de fiecare copil. Această variabilitate complică determinarea sursei precise de contaminare.

Alimente cumpărate pe cont propriu

Copiii au consumat și alimente achiziționate individual, cum ar fi chipsuri, sticksuri și înghețată, care nu au fost incluse în meniul colectiv. Deși aceste alimente nu au fost consumate de toți copiii afectați, ele sunt investigate pentru a contribui la identificarea sursei.

Probele luate de pe suprafețele de lucru, feliatoare și oale de inox sunt analizate pentru a verifica posibila contaminare în zona de preparare a alimentelor.

DSP analizează igiena angajaților care au manipulant alimentele, inclusiv bucătarii și ospătarii, pentru a exclude posibila contaminare prin contactul direct cu produsele alimentare.

Verificările sunt în curs de desfășurare, iar DSP Sibiu va oferi actualizări suplimentare pe măsură ce rezultatele analizelor vor deveni disponibile.

Ultima oră