cazul celor aproape 150 de copii intoxicați la hotelul cindrelul. doi au rămas internați la pediatrie

Vineri seara, ISU Sibiu a activat Planul Roșu de Intervenție în stațiunea Păltiniș, după ce aproape 150 de copii cazați la un hotel au început să acuze stări de rău.

Echipele medicale au fost mobilizate pentru a evalua și trata minorii afectați. Autoritățile continuă să investigheze cauza incidentului și să acorde suportul necesar copiilor și familiilor acestora.

Plan roșu activat la un hotel din Păltiniș. Mai mulți copii se simt rău și au nevoie de îngrijiri medicale (Update)

”Copiii care au prezentat simptome de gastroenterocolită acută, inclusiv greață, vărsături și scaune diareice, în urma unei posibile toxiinfecții alimentare la hotelul Cindrel din Păltiniș, sunt în stare stabilă. Conform informațiilor furnizate de serviciul CPU, niciunul dintre copii nu a dezvoltat o formă severă a bolii. Doi dintre aceștia au fost internați în secția de Boli Infecțioase pentru tratament, în timp ce ceilalți 15 au fost externați cu recomandări de urmat. Starea lor este monitorizată și nu sunt semnalate complicații majore.” a declarat Dr. Ioana Mătăcuță, purtător cuvânt la Spitalul de  Pediatrie Sibiu.

DSP investighează cauza intoxicației copiilor cazați la Hotelul Cindrel din Păltiniș

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a început ancheta epidemiologică la hotelul din Păltiniş după ce, sâmbătă seara, 15 copii au fost transportaţi la spital cu simptome de enterocolită, existând suspiciunea de toxiinfecţie alimentară. Directorul DSP Sibiu, Horaţiu Cojocaru, a declarat că au fost recoltate probe din mâncarea preparată copiilor, din dozatoarele de apă și din piscina hotelului, precum și probe biologice de la cei 15 copii internaţi.

Ultima oră