ana maria bărbosu primește medalia de bronz la jocurile olimpice, după decizia tas

În urma memoriilor făcute la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de Federația Română de Gimnastică (FRG) și de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), Tribunalul de Arbitraj al Sportului a decis ca medalia de bronz să revină Anei Maria Bărbosu. Cererea Sabrinei Voinea a fost respinsă.

TAS a decis sâmbătă ca medalia de bronz să îi revină Anei Maria Bărbosu, scrie Mediafax.

În speța „FRG, Bărbosu vs. Federația Internațională de Gimnastică, c⁠ererea înregistrată de către Ana Maria Bărbosu „este parțial admisă”. ⁠⁠Contestația formulată de către Jordan Chiles a fost depusă peste termenul de 1 minut prevăzut de art. 8.5 din Regulamentul Tehnic FIG și este determinată ca fiind fără efect. ⁠⁠Scorul inițial de 13.666 acordat atletei Jordan Chiles in finală este reinstituit. ⁠⁠Federația Internațională de Gimnastică va determina clasamentul finalei și va acorda medaliile în concordanță cu decizia de mai sus. ⁠⁠Alte solicitări sunt respinse”, arată FRG.

În speța FRG, Voinea vs. Federația Internațională de Gimnastică, „cererea înregistrată de FRG și Sabrina Maneca Voinea este respinsă”.

Ca urmare a acestei decizii, Ana Maria Bărbosu obține medalia de bronz în timp ce Sabrina Maneca Voinea încheie competiția pe locul 4.

Ultima oră