procurorii dna l-au pus sub control judiciar pe inspectorul itm sibiu, radu lucian pentru corupție și trafic de influență

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, începând cu 09 august 2024, față de Radu Lucian, inspector șef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Sibiu.

Acesta este acuzat de folosirea ilegală a informațiilor confidențiale, trafic de influență și instigare la abuz în serviciu.

În perioada aprilie-iulie 2024, Radu Lucian ar fi dezvăluit informații despre controale planificate de ITM unor societăți comerciale și instituții publice, cu scopul de a le ajuta să evite sancțiunile și de a favoriza firma administrată de soția sa în domeniul consultanței în securitate și sănătate în muncă, scrie ziarul ReplicaOnline.

De asemenea, în mai și iunie 2024, Radu Lucian ar fi intervenit pentru a reduce amenzi și a influența controale pentru societăți legate de soția sa.

Pe durata controlului judiciar, Radu Lucian nu are voie să părăsească țara, să comunice cu persoanele implicate și să-și exercite funcția la ITM Sibiu. În caz de nerespectare a obligațiilor, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu arestul la domiciliu sau arestarea preventivă.

Inculpații au fost informați despre acuzațiile ce le sunt aduse, dar sunt considerați nevinovați până la dovedirea vinovăției conform legii.

Ultima oră