bărbat biciuit în urma unui incident în trafic la apoldu de sus. bătăușii, pedepsiți după aproape 5 ani
foto: arhivă

Un bărbat din Apoldu de Sus a fost bătut de doi consăteni în urma unui incident în trafic. Agresiunea a avut loc în anul 2019, iar bătăușii au fost pedepsiți după aproape 5 ani de la comiterea faptei. 

Scandalul a avut loc în 5 noiembrie 2019. Un bărbat se afla la volanul unui autoturism și era însoțit de fiul lui în vârstă de 6 ani. La un moment dat, în trafic, o mașină a oprit brusc în fața sa, iar șoferul a fost nevoit să intre pe celălalt sens de mers pentru a evita un impact. De pe contrasens venea însă o căruță în care se aflau doi bărbați. În acel moment, în stradă, căruțașii și șoferul au început să se certe, dar după câteva minute, conflictul s-a stins și fiecare și-a văzut de drum.

După acest incident, șoferul s-a deplasat la locuința unui vecin pentru a-i povesti ce s-a întâmplat, iar acolo a dat nas în nas cu cei doi căruțași, care au început să îl lovească. Potrivit datelor din rechizitoriul publicat pe rejust.ro, bărbatul a fost bătut cu o coadă de bici. „Persoana vătămată a precizat că a fost lovită o dată în spate și de mai multe ori la nivelul mâinilor, întrucât s-a apărat”, se arată în rechizitoriu. De teamă, victima a intrat în casa vecinului, iar căruțașii au venit după el și au continuat să îl lovească. Într-un final, proprietarul casei a reușit să îi alunge pe bătăuși. 

Bărbatul bătut a sunat-o pe soție după incident, care a venit într-un suflet acasă, de la serviciu. L-a găsit în locuință pe soțul lovit, dar și pe fiul lor, speriat, fiindcă fusese martor la agresiune. „L-a găsit pe fiul său tremurând și repetând că l-au omorât pe tati în bătaie”, se mai arată în rechizitoriu. În aceeași seară, femeia a sunat la 112 și a mers cu copilul l-a spital, unde i s-a recomandat că meargă la un consul psihiatric. 

Procesul s-a derulat pe parcursul a aproape cinci ani, timp în care bărbatul bătut a hotărât să își vândă casa și să se mute din Apoldu de Sus, din cauză că fiul lui era mult prea speriat să mai iasă pe stradă din cauza bătăușilor. 

În 5 august 2024, cei doi agresori au fost condamnați de judecători și au scăpat de închisoare. Ambii au fost pedepsiți cu amenzi penale, în valoare de 2.450 de lei, respectiv 1.800 lei. 

Ultima oră