abonamente tursib gratuite pentru elevi. s-a anunțat când se pot depune cererile

Elevii care au domiciliul în Municipiul Sibiu sau frecventează cursurile la o instituție de învățământ din municipiu beneficiază de gratuitate la transportul public în comun pe baza cardului Tursib. Abonamentele pentru anul școlar 2023-2024 sunt valabile până pe 31 august 2024, iar pentru anul școlar 2024-2025 este necesară activarea unui nou abonament.

Solicitările de activare a abonamentelor pentru anul școlar 2024-2025 pot fi transmise începând cu 12 august 2024, fie fizic la agențiile Tursib, fie online pe portalul Tursib.

Documente necesare:

  • Pentru elevii sub 14 ani: Cartea de identitate a părintelui/reprezentantului legal, certificatul de naștere al elevului și adeverința/carnetul de elev.
  • Pentru elevii peste 14 ani: Cartea de identitate a elevului și adeverința/carnetul de elev.

Elevii pot solicita emiterea sau reîncărcarea cardului Tursib online sau fizic la agențiile Tursib. Pentru solicitările online, cardul poate fi ridicat de la agențiile Tursib sau de la secretariatul școlii.

Pașii pentru completarea solicitării online:

  1. Accesați site-ul Tursib și creați un cont dacă nu aveți unul.
  2. Completați profilul și solicitați emiterea sau reîncărcarea cardului.
  3. Atașați documentele necesare și trimiteți comanda spre verificare.

Abonamentele activate vor avea valabilitate începând cu 1 septembrie 2024 și permit un număr nelimitat de călătorii, cu validare la fiecare urcare în autobuz. Pentru rute care includ mai multe trasee, elevii trebuie să valideze abonamentul în fiecare autobuz utilizat.

Pentru a evita aglomerația, se recomandă depunerea documentelor online.

Ultima oră