medalie de argint pentru valentina mihaela cambei la haltere la jocurile olimpice de la paris
FOTO: COR - Cristian Nistor

Halterofila română Valentina Mihaela Cambei a câștigat miercuri seara medalia de argint la haltere, în cadrul categoriei 49 kg la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Românca a terminat pe locul doi, cu un total de 205 kg, după chineza Zhihui Hou.

Sportiva română a debutat la stilul smuls la 89 de kilograme si a stat atentă la adversare reușind să jongleze cu greutățile în favoarea sa. A urmat reușita de la 91 de kilograme. Chinezoiaca Hou a ratat la 93 kg și a rămas doar cu 89 de kg ridicate.

Între timp, Cambei a intrat hotărâtă pentru o încercare care a dus-o pe primul loc la smuls, 93 de kg Pe trei la smuls a fost indianca Saikhom, cu 88 kg.

La aruncat, românca a intrat în concurs la 106 kg, reușite la prima încercare. Chinezoaica a plusat din prima la 110 kg. Mihaela a răspuns și ea cu aceeași greutate, iar indianca a ridicat din a doua 111 kg.

Medaliile s-au decis la ultima încercare. Tailandeza Khambao a ridicat 112 kg și Cambei încă nu era sigură de medalie.

Ea a intrat din nou în concurs la 112 kg pentru o medalie, reușind și a treia încercare. A ratat indianca la 114 kg și apoi a reușit thailandeza să ridice haltera deasupra capului la 114 kg. Chinezoiaca a cerut 117 kg pentru aur și a ratat la prima încercare, dar a reușit la a doua, stabilind și un nou record olimpic, cu un total de 206 kg, față de 205 al româncei.

Astfel, Mihaela Cambei a devenit vicecampioană olimpică. Bronzul a revenit thailandezei Khambao.

România are acum opt medalii la Jocurile Olimpice, trei de aur, patru de argint și una de bronz.

Ultima oră