engie românia amendată drastic pentru că nu a emis facturi corectate

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a finalizat un control extensiv între 25 octombrie 2023 și 25 iunie 2024, vizând furnizorii de gaze naturale Engie România, E.ON Energie România SA și Premier Energy.

În urma verificărilor, Engie România a fost amendată cu 320.000 de lei pentru încălcarea prevederilor privind facturarea la prețul minim final. Compania a emis facturi corectate și a returnat sumele încasate în mod eronat, scrie presa națională.

Controlul ANRE a verificat conformitatea cu art. 16 lit. e) din Condițiile-cadru de valabilitate a licenței pentru furnizarea gazelor naturale și cu Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 27/2022. S-au constatat încălcări ale reglementărilor legale doar la Engie România, iar E.ON Energie România SA și Premier Energy SRL nu au fost găsite cu nereguli.

De asemenea, între 8 noiembrie 2023 și 5 august 2024, ANRE a desfășurat controale similare pentru furnizorii de energie electrică, fără a găsi încălcări la companiile verificate, cu excepția PPC Energie SA, unde controlul va continua până în august 2024. Sumele aferente sancțiunilor aplicate de ANRE vor fi direcționate integral la bugetul de stat.

4o mini

Ultima oră