criminalii care l-au ucis cu sânge rece pe afaceristul sibian adrian krainer sunt judecați la alba iulia
Minae (stânga), Zuleam (mijloc) și Ghiță (dreapta)

Judecătorii din Sibiu au trimis la Tribunalul Alba dosarul în care trei doljeni, unul din Horezu Poenari și doi din Zăval, sunt acuzați de omor calificat și tâlhărie calificată.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 5 spre 6 noiembrie 2023, cei trei au intrat în vila omului de afaceri sibian Adrian Kreiner, l-au legat și bătut, iar bărbatul a decedat pe 7 noiembrie din cauza leziunilor suferite. Doi dintre inculpați sunt în arest preventiv, iar al treilea este căutat de autorități, scrie GDS.

Anchetatorii au relatat că suspecții au torturat victima și au amenințat-o pe fiica acesteia. Victima a fost legată într-un mod care provoacă dureri extreme și duce rapid la paralizie, metoda fiind folosită pentru a determina dezvăluirea locului în care se găsesc banii sau obiectele de valoare. La plecare, suspecții au acoperit corpul victimei și au furat mai multe ceasuri de valoare, obținând doar 40 de euro și 100 de lei de la fiica acestuia.

Incidentul a fost anunțat de soția victimei la ora 03:01, dar bărbatul nu a putut fi salvat de medici. Ulterior, procurorii au cerut arestarea în lipsă a celor trei suspecți. Doi dintre aceștia, Laurențiu Ghiță și Marian Cristian Minae, au fost identificați și extrădați din Scoția și Irlanda de Nord, iar al treilea, Costinel Cosmin Zuleam, este încă căutat, figurând pe lista „Most Wanted” a Poliției Române.

Dosarul a fost inițial înregistrat la Tribunalul Sibiu, dar ulterior a fost transferat la Tribunalul Alba din cauza incompatibilității unui judecător și a imposibilității constituirii unui complet de judecată. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 14 august.

Ultima oră