ce mașini de lux și-au (mai) cumpărat bogații sibiului. vedeta, un rolls royce de aproape 700.000 de euro
Foto: pixelmotiondemo

Pe străzile Sibiului, 47 de automobile de lux captează atenția trecătorilor. Majoritatea dintre acestea sunt mărci precum Mercedes-Benz, Chevrolet, și câteva Rolls Royce. Cea mai scumpă dintre ele are o valoare este estimată la aproape 700.000 de euro.

În spatele caselor istorice și a peisajelor pitorești sibienii ascund o pasiune pentru mașinile scumpe și cu capacitate cilindrică mare, după cum reiese din numărul impresionant de autoturisme cu motorizări de peste 5.000 cmc înregistrate în oraș.

Simboluri emblematice ale luxului precum Rolls Royce, Bentley, Lamborghini își au locul în garajele sibienilor, dar nu doar supercar-urile atrag atenția. Modele clasice americane precum Cadillac, Buick și Pontiac coexistă cu mărci germane de prestigiu, cum ar fi Mercedes Benz și BMW. Chiar și mașini de colecție, precum Excalibur Phantom, și-au găsit un loc în peisajul urban.

În cazul Mercedes, Sibiul are mai mult cu 15 limuzine de top fabricate de producătorul german, majoritatea fiind model G, dar și câteva AMG.

Conform informațiilor furnizate de Direcția Fiscală din cadrul Primăriei Sibiu, în prezent, în municipiul nostru sunt înregistrate 47 de autoturisme cu o capacitate cilindrică de 5.000 cmc sau mai mare. Comparativ cu anul 2022, Sibiul a înregistrat o creștere semnificativă, adăugându-se cel puțin șase noi vehicule cu o capacitate cilindrică de peste 5.000 cmc.

ce mașini de lux și-au (mai) cumpărat bogații sibiului. vedeta, un rolls royce de aproape 700.000 de euro
Excalibur Phantom

Care sunt cele mai luxoaxe mașini din oraș:

  • Mercedes Benz: 15 exemplare
  • Chevrolet: 6 exemplare
  • Bentley: 4 exemplare
  • Cadillac: 4 exemplare
  • Rolls Royce: 3 exemplare
  • Pontiac: 2 exemplare
  • Lincoln: 2 exemplare
  • Buick: 2 exemplare
  • Și câte un exemplar din: Aston Martin, Audi R8, BMW, Ford Mustang, Excalibur Phantom, Jeep Grand Cherokee, Lamborghini, Lexux, Maybach

Cel mai scump bolid este deținut de un dezvoltator imobiliar din Sibiu

Cea mai costisitoare dintre acestea este un Rolls Royce Spectre, deținută de un dezvoltator imobiliar din Sibiu. Prețul de pornire pentru un model nou este de peste 650.000 de euro, iar pentru unul second-hand, prețul începe de la 550.000 de euro.

ce mașini de lux și-au (mai) cumpărat bogații sibiului. vedeta, un rolls royce de aproape 700.000 de euro
Foto: www.car-revs-daily.com

Ultima oră