kamala harris îl alege pe guvernatorul din minnesota, tim walz, ca vicepreședinte pentru alegerile prezidențiale din sua
Sursa foto: variety.com

Kamala Harris, candidatul Partidului Democrat pentru președinția SUA, a anunțat astăzi alegerea guvernatorului din Minnesota, Tim Walz, ca partener de cursă pentru alegerile din noiembrie 2024. Potrivit surselor citate de Associated Press, Harris a optat pentru Walz, un lider experimentat din Midwest, cunoscut pentru sprijinul său pentru sindicate și agenda sa progresistă, inclusiv protecția extinsă a drepturilor de avort și ajutoarele generoase pentru familii.

YouTube video

Această decizie este menită să întărească poziția candidaturii lui Harris în Midwest, o regiune crucială pentru politica prezidențială americană, care de multe ori decide soarta alegerilor pentru Casa Albă. Partidul Democrat speră să recupereze terenul pierdut în fața republicanului Donald Trump, care a câștigat în Michigan și Wisconsin în 2016. Deși Trump a pierdut aceste state în 2020, el și-a concentrat din nou eforturile pe aceste teritorii în tentativa sa de a reveni la Casa Albă.

Tim Walz, în vârstă de 60 de ani, se alătură lui Harris într-o perioadă extrem de turbulentă pentru politica americană, promițând o campanie electorală imprevizibilă. Alegerea lui Walz vine după ce Joe Biden și-a încheiat campania de realegere, lăsând-o pe Harris să unifice Partidul Democrat și să găsească rapid un partener de cursă.

Guvernatorul Walz, cunoscut pentru loialitatea sa față de stânga partidului, a devenit foarte popular în ultimele două săptămâni, datorită sloganului său „Republicanii sunt ciudați” (weird, cu conotații de respingător sau înfricoșător). Această popularitate, combinată cu faptul că Minnesota este un stat din Midwest, poate aduce voturi suplimentare democraților în statele vecine Wisconsin și Michigan, state cheie pentru victoria în alegeri.

Ultima oră