dronă proiectată şi produsă integral în românia. proiectul este aproape gata
foto Bogdan Ivan - Facebook

Ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, și ministrul Cercetării, Bogdan Ivan, au discutat luni, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli” (INCAS), despre proiectul unei drone românești realizate integral din componente fabricate de specialiști români.

Potrivit declarațiilor ministrului Cercetării, Bogdan Ivan, acest proiect avansează, iar INCAS, cu peste 75 de ani de experiență în cercetarea aerospațială, va juca un rol crucial în dezvoltarea unui prototip complet românesc.

În cadrul întâlnirii, s-a stabilit că se vor utiliza echipamente de optoelectronică și sisteme informatice inovatoare, toate dezvoltate de experți români. Ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, a subliniat că grupul de experți va începe lucrul la definiția temelor de cercetare începând de joi, punând accent pe creativitatea și expertiza existentă în cadrul institutelor de cercetare din România.

Oprea a exprimat încrederea că, cu sprijinul companiilor din industria de apărare și a celor care inovează în domeniul software-ului, inteligenței artificiale și microelectronicii, proiectul dronelor românești poate deveni realitate.

Ultima oră