csu sibiu a revenit sub ”umbrela” ulbs. are un nou consiliu de administrație

Universitatea Lucian Blaga Sibiu anunță în luna septembrie o conferință de presă, în care va detalia colaborarea cu echipa de baschet CSU Sibiu. 

Din punct de vedere juridic, clubul de baschet CSU Sibiu a fost preluat de la Ministerul Educației în subordinea ULBS începând cu data de 1 ianuarie 2024, conform Ordinului Ministrului Educației nr. 68161/14.12.2023.
CSU Sibiu rămâne însă în continuare o structură sportivă de drept public, cu personalitate juridică distinctă de cea a ULBS. Operaționalizarea acestei preluări are la bază Regulamentul de organizare și funcționare al Clubului Sportiv Universitar din Sibiu aflat în subordinea Universităţii ”Lucian Blaga” din Sibiu, care a fost aprobat în Senatul ULBS, conform hotărârii nr. 888/22.02.2024.
Organigrama CSU Sibiu prezentată în regulamentul mai sus menționat cuprinde 7 posturi. Structura de conducere a CSU Sibiu este Consiliul de Administrație, constituit prin decizia Rectorului ULBS nr. 258/11.03.2024, are următoarea componență: Președinte: Prof. univ. dr. Mihaela Herciu; membri: Lect. univ. dr. Iulian Stoian, Floca Horațiu Oliver – director CSU, Buduleci Laurențiu, Hanea Alexandru, Benchea Cornel
Guib Wolfgang Alexander. 
”Conform contractului complementar pe care ULBS îl are cu Ministerul Educației, subvențiile alocate pentru CSU Sibiu în anul 2024 sunt în sumă de 1.683.402 lei. ”Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu va sprijini suplimentar CSU Sibiu prin diverse forme și din diverse surse de finanțare, respectiv venituri proprii și/sau sponsorizări” anunță președinta CA al clubului, Prof. univ.dr. Mihaela Herciu.
CSU Sibiu este subordonat direct rectorului universității, prof.univ.dr. Sorin Radu.
”La începutul lunii septembrie, înainte de începerea sezonului competițional 2024-2025 va avea loc o conferință de presă în care vom oferi mai multe detalii referitoare la această preluare, precum și la proiectele viitoare ale CSU Sibiu. Între timp, fiecare membru al Consiliului de Administrație și fiecare angajat al CSU Sibiu face eforturi pentru a asigura dezvoltarea sănătoasă a acestui club, fie că vorbim despre seniori, fie că vorbim despre juniori” a mai declarat Prof. univ. dr. Mihaela Herciu pentru Ora de Sibiu. 
Cu două luni în urmă, conducerea CSU s-a întâlnit cu mediul de afaceri local și s-au analizat oportunitățile de implicare în susținerea echipei sibiene de baschet. 

Ultima oră