csu sibiu a adus un pivot american care a fost în vizorul celor de la indiana pacers

Americanul Alex Gross (24 ani) este noul pivot al echipei masculine de baschet BC CSU Sibiu, după ce, în urmă cu un an cocheta cu celebra echipă din NBA, Indiana Pacers. 

Pivotul american  măsoară 2.08 metri și a jucat patru sezoane în NAIA (National Association of Intercollegiate Athletics) la Olivet Nazarene University, ca în sezonul 2022/2023 să ajungă în NCAA la Morehead State University. Înainte de draftul NBA din 2023, Alex Gross a fost în vizorul celor de la Indiana Pacers, pentru care a și fost prezent la un Pre-Draft Workout.

Primul sezon la nivel profesionist l-a avut anul trecut în Olanda la ZZ Leiden, echipă cu care a participat și în FIBA Europe Cup, fiind adversar al celor de la CSM CSU Oradea în această competiție, iar în unul din meciurile contra bihorenilor înregistrând 19 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive.

În competiția europeană, Alex a strâns 10 meciuri și a avut medii statistice de 9.3 puncte, 5.3 recuperări și 1.2 pase decisive, cu procentaje de 48% din acțiune și 76.5% de la linia de libere. În BNXT League a jucat 28 de meciuri cu 9.8 puncte, 5.5 recuperări și 1.0 pase decisive și procentaje de 53.1% din acțiune și 79.4% de la linia de pedeapsă.

Alex Gross a oferit prima declarație ca jucător al CSU pentru siteul oficial al ”vulturilor”. ”Aștept cu nerăbdare să ajung la Sibiu și evoluez pentru CSU! Am auzit de la jucători din trecut că fanii sunt incredibili și că orașul arată ca un loc grozav de locuit pentru soția mea și pentru mine! Așteptările mele pentru noul sezon sunt că concurez în fiecare zi și să lucrez din greu pentru toți cei implicați în club, astfel încât să poată fi mândri de produsul pe care noi, ca echipă, îl vom pune pe teren în sezonul 2024/25. Obiectivele mele personale sunt doar acelea de a rămâne consecvent și să fac tot ce trebuie făcut pentru a câștiga în fiecare zi, fie că este vorba despre aruncări, antrenament sau, desigur, despre meci. Aștept cu nerăbdare să mă alătur comunității CSU Sibiu!” a spus Gross.

CSU a mai anunțat transferul coordonatorului Filip Adamovic, al extremei Anastasios Zetos și al pivotului Bogdan Popa. De asemenea, Mirel Dragoste și-a prelungit acordul cu sibienii.

Mouhamed Barro va juca în Kosovo

CSU Sibiu și-a pierdut ambii pivoți din sezonul trecut. Dacă Rareș Uță a mers la CS Vâlcea 1924, Mo Barro a iscălit cu KB Trepca (Kosovo). În sezonul precedent, Barro (29 ani) a jucat 30 de partide în Liga Națională de Baschet Masculin și a avut medii statistice de 8.4 puncte și 4.9 recuperări. KB Trepca este campioana în exercițiu din Kosovo și va încerca să ajungă în grupele Basketball Champions League.

csu sibiu a adus un pivot american care a fost în vizorul celor de la indiana pacers

Ultima oră