accident pe șoseaua alba iulia produs de un șofer de 51 de ani cu alcoolemie de aproape 1 la mie

Luni, două incidente rutiere au fost semnalate în județul Sibiu, ambele fiind asociate cu conducerea sub influența alcoolului.

Primul incident a avut loc în jurul orei 10.00, în afara localității Veștem, pe DN 1, unde polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani din Șelimbăr.

Testarea alcoolscopică a indicat un rezultat de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice, iar cercetările sunt în curs pentru stabilirea situației de fapt și aplicarea măsurilor legale necesare.

Al doilea incident a avut loc în municipiul Sibiu, în jurul orei 22.15, pe Șoseaua Alba Iulia. Un bărbat de 51 de ani a acroșat un autoturism condus de o tânără de 19 ani, după ce nu s-a asigurat la schimbarea benzilor.

Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale. Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a arătat un rezultat de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar acesta a fost transportat la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice. Cercetările sunt în desfășurare pentru stabilirea circumstanțelor și aplicarea măsurilor legale corespunzătoare.

Ultima oră