aglomerație la saloanele de înfrumusețare canină din sibiu: 2 săptămâni pe lista de așteptare pentru tuns, răsfăț și chiar și masaj
Sursa foto: Freepik

Saloanele canine din Sibiu sunt la mare căutare în perioada verii. Sibienii trebuie să facă programare cu cel puțin două săptămâni înainte pentru a găsi locuri libere la tuns pentru patrupezi.

Vara este cel mai aglomerat sezon pentru saloanele canine. Din cauza temperaturilor crescute, cățeii au nevoie de o îngrijire mai atentă a blănii și, în special, trebuie tunși mai des. Fiind o perioadă aglomerată pentru saloanele canine, administratorii acestora recomandă ca programările să se realizeze cu cel puțin două săptămâni înainte.

„Este o cerere mai mare vara datorită căldurii. Comparativ cu anul trecut, cererea este aceeași. Am clienți fideli; de zece ani am aceeași câini care sunt aduși la tuns, dar mai vin și clienți noi. De obicei, clienții vin la 3 săptămâni pentru întreținere și la tuns o dată la două luni. Mai sunt persoane care cer vopsit, dar foarte rar, pentru că a trecut moda”, a spus Mihai de la „Lucky Salon”.

aglomerație la saloanele de înfrumusețare canină din sibiu: 2 săptămâni pe lista de așteptare pentru tuns, răsfăț și chiar și masaj

De aceeași părere este și administratorul salonului „Nana Dogs”. „Este destul de mare cererea pentru tuns, mai ales în această perioadă pentru că se întorc sibienii acasă din străinătate și vin și cu cățeii la salon. Sunt foarte mulți iubitori de animale în Sibiu, iar saloanele pentru câini sunt multe și lumea se împarte”, a spus administratorul salonului „Nana Dogs”.

aglomerație la saloanele de înfrumusețare canină din sibiu: 2 săptămâni pe lista de așteptare pentru tuns, răsfăț și chiar și masaj

Pachet pentru răsfățarea patrupezilor

Prețurile diferă în funcție de preferințele stăpânilor. Spre deosebire de anul trecut, se observă o ușoară creștere a prețurilor, care încep de la 100 de lei și pot ajunge la 180 de lei. Costurile diferă, de asemenea, în funcție de talia cățelului sau de cât de mare și încâlcită este blana. La salonul canin Lucky, prețul tunsului începe de la 100 de lei.

La coaforul canin Asy & Sparky, prețul pentru un tuns cu mașina începe de la 115 lei, iar pentru tunsul cu foarfeca, prețul este de 135 de lei. Coaforul canin a pregătit și un pachet special pentru căței. „Costă 180 de lei și este vorba despre un pachet în care sunt incluse o mulțime de servicii, nu doar pentru aranjarea blănii cățelului, ci și pentru relaxarea acestuia. Astfel, sibienii pot opta pentru un pachet dedicat răsfățului blănoșilor, care include spălarea, tratarea cu balsam a părului, plus mască pentru păr, spălat pe dinți, tratament special pentru lăbuțe și masaj timp de cinci minute”, a spus Doru Tomuță, administratorul salonului canin.

Ultima oră