românii au reciclat peste un miliard de sticle prin sistemul de granție returnare
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat luni că românii au reciclat un miliard de ambalaje prin Sistemul Garanţie Returnare, în mai puţin de opt luni de la lansare.
Peste un miliard de ambalaje prin SGR au fost reciclate de la începutul campaniei. „În mai puţin de 8 luni de la lansare Sistemul Garanţie Returnare a depăşit bariera psihologică de care vorbeam ajungând la 1 miliard de ambalaje colectate. Vorbim de PET-uri, sticlă sau doze de aluminiu. Cea mai mare pondere o au PET-urile care, plasate în linie, ar putea înconjura Pământul de cinci ori. Ţinta pentru anul acesta este 3,2 miliarde de ambalaje şi sunt optimist deoarece răspunsul românilor este uimitor. Sunt recunoscător şi mândru pentru determinarea şi efortul vostru al tuturor. Împreună, facem o diferenţă reală. Drumul nostru spre un viitor mai verde continuă cu sprijinul şi cooperarea fiecărui cetăţean în parte”, a declarat Mircea Fechet, citat într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a ministerului, potrivit Digi24.

Potrivit sursei citate, în prezent, capacitatea punctelor de returnare este monitorizată constant şi se iau măsuri suplimentare pentru a fluidiza procesul în zonele cu aglomeraţie la aparate. Timpul mediu de aşteptare la automate este de câteva minute, în funcţie de numărul persoanelor prezente la rând şi de funcţionalitatea respectivelor aparate.

Ultima oră